OVER ROPARUN

WAT IS ROPARUN?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Bremen naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto:

Team 271 bestaat uit acht lopers, die ieder gemiddeld zo’n 70 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat het team uit vier fietsers en nog meer mensen in de begeleiding. Zo zijn er 6 chauffeurs, 3 masseurs, 2 cateraars en natuurlijk de teamcaptain.

Naast de sportieve inspanning moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties, bijvoorbeeld het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van elk team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens de slotavond van de Roparun die een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekendgemaakt. De afgelopen 28 edities van de Roparun is al meer dan 88 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Deelname aan het evenement op zich is al ontzettend mooi, maar het Roparunnen is veel meer dan het lopen en fietsen. Het is teamsport, topsport, maar ook zeker meer. Het is een uniek evenement waarbij gezonde mensen in teamverband geld bijeenbrengen om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren. Naast het sportieve gedeelte is er dus voor Team 271 de uitdaging om een mooi donatiebedrag voor het doel van Stichting Roparun op te halen.

Klik hier voor de website van de Roparun – Over Roparun


[powr-button id=c1f810db_1566040919215]